Bedrijven Netwerk Dagen - Expo Hasselt

04/09/2020
door Admin Admin
Bedrijven Netwerk Dagen

27 & 28 oktober 2021 - Expo Hasselt

Bedrijven Netwerk Dagen


Op woensdag 27 & donderdag 28 oktober is A&L Technics te vinden op de 'Bedrijven Netwerk Dagen' in Expo Hasselt (de voormalige Grenslandhallen).

Met openingsuren van 14u tot 21u vind je gemakkelijk een gaatje in je agenda om ons te komen bezoeken.

Tot binnenkort,


Peter Jans, Managing Director

Carl Sternotte, Account Manager

Hoe maak je de Catchbox schoon

16/09/2019
door Admin Admin
Catchbox Cover onderhoud

Catchbox Cover onderhoud

De buitenhoes van de Catchbox is gemaakt van een stof speciaal behandeld met een nano Teflon coating die vuil afstoot en vlekken voorkomt.

We raden volgende tips aan om je te verzekeren dat je Catchbox er perfect uitziet bij elk evenement of vergadering:

  • Gebruik vochtige doekjes of een poetsdoek die je onderdompelt in een zachte wasmiddel of zeep om vuile vlekken op uw Catchbox cover te verwijderen.
  • Was je Catchbox cover nooit in een wasmachine of droogkuis! Dit kan de magneet aan de onderkant van de cover beschadigen.
  • Om de Catchbox cover te ontsmetten gebruik je best een mild desinfecterende spray. Strijk de cover vervolgens op lage temperatuur met een stoomstrijkijzer.

Keep in touch - GreenVille Houthalen-Helchteren

30/07/2018
door Admin Admin
Keep in touch - GreenVille 2018

27 augustus 2018 - GreenVille Houthalen-Helchteren

CTouch touchscreens

Op maandag 27 augustus 2018 presenteert A&L Technics de nieuwste evoluties in vergadertechnieken in GreenVille, Centrum-Zuid 1111, 3530 Houthalen-Helchteren.

We voorzien ieder uur een sessie om u vertrouwd te maken met bruikbare technologische hulpmiddelen die kunnen helpen de informatie overdracht tijdens uw vergaderingen te optimaliseren. We zijn ervan overtuigd dat interactiviteit niet meer weg te denken is in de moderne communicatie.

We ontvangen u in kleine groepjes en zullen u niet overladen met data en powerpoints maar geven u de mogelijkheid (inter)actief deel te nemen met volgende producten:

  • digitale flipover
  • collaboratie software
  • videoconferentie oplossingen
  • laserprojectie

We timen een demo op 40 min gevolgd door Q&A van 20 min. Uit ervaring beperken we de deelname tot maximaal 2 organisaties/bedrijven per sessie.

Inschrijven kan via het invulformulier of per e-mail aan carl@altechnics.be

Tot binnenkort,


Peter Jans, Managing Director

Carl Sternotte, Account Manager

8 redenen om voor laserbeamers te kiezen

25/05/2018
door Admin Admin

Laserprojectoren zijn nog steeds duurder dan de conventionele beamers met lamp, maar de kloof tussen deze 2 technologieën wordt alsmaar kleiner. De overstap maken wordt steeds meer de moeite waard.

Hieronder vind je de acht belangrijkste redenen waarom laser snel de enige manier van projecteren wordt en waarom wij denken dat het tijd is om over te stappen.

1. Geen vervanging van lamp meer

Bij conventionele beamers hebben de lampen een beperkte levensduur. Behalve dat het een ongewenst gedoe is om deze lamp telkens te vervangen, kosten ze vaak meer dan 200,- Euro. Een kostenpost die gedurende de levensduur van de beamer kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag.

Laserprojectoren gebruiken echter helemaal geen lamp, dus is er geen vervanging vereist.

2. Tot 20.000 uur levensduur

In de jaren 90 ging een typische beamerlamp ongeveer 500 uur mee. Tegenwoordig halen sommige modellen 6.000 uur.

Los hiervan geeft een laserbeamer gedurende 20.000 uur een nagenoeg constante lichtopbrengst, daar waar conventionele lampen snel in helderheid verminderen.

Zelfs als je een beamer tot 40 uur per week gebruikt kom je nog steeds aan een levensduur van 10 jaar.

3. Geen filter nodig

Een conventionele lamp produceert veel warmte. Deze warmte heeft ook direct invloed op de LCD panelen, de filters en de lenzen. Hierdoor dient een ventilator constant lucht door de optiek en de lamp te blazen. Filters zijn dus nodig om stof ed. uit de beamer te houden.

Het kuisen of vervangen van stoffilters is weer een onnodig gedoe waarvan we zeker weten dat je het liever vermijdt.

Gelukkig produceren laserbeamers veel minder warmte. Daarenboven wordt de laser gekoeld via een gesloten vloeistof circuit (zoals bij laptops). Hierdoor is een stoffilter niet meer nodig.

4. Minder onderhoud

De noodzaak om lampen en filters voortdurend te vervangen betekend dat conventionele beamers regelmatig onderhoud vergen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Het feit dat laserbeamers vrijwel geen onderhoud nodig hebben is een onmiskenbaar voordeel.

5. Lagere kosten

Op het eerste zicht lijkt het erop dat conventionele beamers goedkoper zijn maar met alle bovenstaande punten is het de moeite waard om na te denken over je lange termijnplannen.

Met de voordurende noodzaak om lampen ed. te vervangen kan de totale kost van een laserbeamer vergelijkbaar of zelfs goedkoper zijn.

6. Laag energieverbruik

Lasers staan erom bekend om meer licht te produceren met minder energie. Bij conventionele beamers gaat er meer licht verloren aan strooilicht.

7. 24/7 gebruik

Laserbeamers zijn ontworpen om te werken, wanneer en hoe lang je wilt. Je hoeft je nooit zorgen te maken over oververhitting van de beamer. Zelfs non-stop gebruik, de klok rond, is geen probleem.

8. Instant aan/uit

De lampen van conventionele beamers hebben tijd nodig om op sterkte te komen waardoor je in het begin van een projectie tijd verliest. Ook bij het uitschakelen duurt het nog even voordat je de spanning mag wegnemen of je opnieuw kunt opstarten.

Laserbeamers starten daarentegen onmiddelijk op volle kracht en dienen niet af te koelen na gebruik.

A&L Technics is Certified Partner voor Catchbox

15/02/2018
door Admin Admin
Catchbox, de werpmicrofoon

Sinds februari zijn wij Certified Partner voor Catchbox.

Deze zachte werpmicrofoon is werkelijk uniek en zorgt voor een grotere betrokkenheid en deelname van jouw publiek.

Laat iedereen deelnemen

In tegenstelling tot draadloze handmicrofoons kun je de Catchbox gemakkelijk naar de achterkant van de zaal gooien waardoor werkelijk iedereen in het publiek kan deelnemen.

Verhoog de discussie

Sneller dan een gewone microfoon laat de Catchbox niet alleen toe dat er meer vragen worden gesteld, maar maakt deze het ook gemakkelijker om Q&A of een discussie in het midden van een presentatie op te nemen.

Breek het ijs & maak plezier

De speelse aard van de kleurrijke Catchbox breekt gemakkelijk het ijs en verlicht de gemoedstoestand bij elk event. Dit betekent dat zelfs de stille aanwezigen niet bang zijn om te spreken en dat de allerbelangrijkste 'domme' vragen gesteld worden.

Er bestaan geen domme vragen, de enige domme vraag is de vraag die niet gesteld wordt ...

Epson kondigt LightScene EV-100 accentverlichtingsprojector aan

06/02/2018
door Admin Admin
Epson LightScene EV-100

Het in de omgeving opgaande design van de LightScene EV-100 past perfect bij displays en tentoonstellingen en biedt eenvoudige installatie en bediening

Epson heeft de LightScene EV-100-reeks aangekondigd. Dit is een nieuw type projector dat de aanwezigheid van het bedrijf in de signage- en verlichtingssector uitbreidt. De 2000 lumen WXGA EV-100, met zijn strakke, onopvallende design, is verkrijgbaar in zwart of wit en is gemaakt om op te gaan in de achtergrond. Dit apparaat kan worden gebruikt als projector of als spotlight zonder de aandacht van de toeschouwers van het onderwerp af te leiden.

Het onopvallende ontwerp van de LightScene EV-100 is ideaal voor zorgvuldig samengestelde visuele omgevingen zoals showrooms in de retail, etalagedisplay in winkels, museumtentoonstellingen en kunstinstallaties, waarbij minimale visuele wirwar van cruciaal belang is. Het apparaat kan worden gebruikt voor het verstrekken van informatie, het projecteren van bewegende patronen en zelfs voor video mapping op kleine objecten.

Leon Mclean, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'de LightScene EV-100 is de eerste uitvoering van een volledig nieuw type projector voor Epson en een fantastische toevoeging aan onze reeks van lasersignage-oplossingen. Ik ben heel tevreden met een ontwerp dat zowel stijlvol als visueel onopvallend is, zonder afbreuk te doen aan prestaties, veelzijdigheid of betrouwbaarheid.'

De flexibele lasertechnologie van Epson biedt de EV-100 een enorme verscheidenheid aan opties voor bevestiging: het apparaat kan projecteren vanuit elke hoek en kan aan het plafond, staand of aan een verlichtingstrack¹ worden gemonteerd, allemaal zonder specialistische installaties of instellingen. Het kan ook staande beelden projecteren, terwijl meerdere eenheden edge blending kunnen bieden voor grotere displays.

De LightScene EV-100 wordt geleverd met Epson Projector Content Manager-software, waarmee eenvoudig een of meerdere afspeellijsten kunnen worden geladen via SD-kaart en kunnen worden vervangen met behulp van een afstandsbediening door medewerkers, zonder dat hierbij een computer nodig is. De software stelt u tevens in staat overlay-effecten toe te voegen, waaronder kleur- en vormfilters, waardoor getinte en onregelmatige gevormde beelden mogelijk worden, en bovendien afspeellijsten, tijdschema's en aangepaste filters te maken en bewerken.

Net als bij alle laserprojectoren van Epson, biedt de EV-100 beproefde betrouwbaarheid van zorgeloos installeren en gebruiken, met een verzegelde filterloze structuur om de stofbestendigheid te vergroten en een vijfjarige garantie van 20.000 uur.

De LightScene EV-100 is beschikbaar vanaf juni 2018.

CTouch Leddura 2Share

10/10/2017
door Admin Admin
CTouch Leddura 2Share

Draadloos content delen, met ieder apparaat

Leddura 2Share is speciaal ontworpen om digitale content draadloos en veilig te delen in vergaderruimtes. Het geeft je ook de mogelijkheid tot een digitaal whiteboard en annotatie functionaliteit.

"De grootste wens van onze eindgebruikers was om, tijdens een meeting, content van hun apparaten te delen op een groot LED scherm. Dus hebben we de Leddura 2Share ontworpen als een eenvoudige oplossing om snel en gemakkelijk deze content te delen. 'Bring your own device', connecteer met het Leddura touchscreen en start je interactieve presentatie." - Remmelt van der Woude, CEO CTouch.

Een interactief systeem om content te delen in elke vergaderzaal

Leddura 2Share is de gemakkelijkste manier om draadloos digitale content te delen in je vergaderzaal. Deelnemers aan de vergadering brengen hun eigen apparaat (PC, Mac, smartphone of tablet) mee en kunnen deze tonen op het grote LED scherm. Leddura 2Share wordt geleverd met een set USB dongles om binnen enkele seconden een connectie te maken. Er is geen lokale installatie nodig op iemands apparaat. Geniet gewoon van het gelijktijdig delen tot 4 apparaten op 1 LED scherm.

Geïntegreerde functionaliteit voor whiteboarding en aantekeningen.

Krijg onmiddelijk toegang tot een intuïtief digitaal whiteboard en annoteer over ieder bestand. De whiteboard- en annotatie functie laat deelnemers toe snel interactie te geven tijdens de meeting. Ze kunnen onmiddelijk schrijven, markeren en aantekeningen maken op het scherm, samen met hun collega's.

Veilig en betrouwbaar

Het scherm kan maximaal 64 gebruikers connecteren tijdens de vergadering. De 'full enterprise-level' encryptie en een 4-cijferige toegangscode zorgen voor een veilige en betrouwbare omgeving. De moderator heeft altijd controle over het scherm, hij of zij kan het delen van het scherm voor iedere deelnemer in- of uitschakelen.

Ongeëvenaard JBL geluid

De ingebouwde JBL luidsprekers van 80W brengen een virtueel surroundgeluid dat het klankbereik vergroot.

Enkele bijzonderheden

  • 32 punts touch voor een nauwkeurige en vloeiende touch ervaring
  • 802.11 AC router met 3x snellere data overdracht, geeft een beter bereik met minder interferentie
  • HDMI uitgang

CTouch presenteert Leddura 2Meet

10/10/2017
door Admin Admin
CTouch Leddura 2Meet

Leddura 2Meet - het touchscreen voor interactief samenwerken

Leddura 2Meet is ontwikkeld om samenwerken toegankelijker en interactiever te maken in iedere vergaderruimte.

Alles wat u nodig heeft om effectief te vergaderen komt samen in 1 systeem: draadloos content delen, whiteboarding, video conferencing met Skype for Business en direct inzicht in de beschikbaarheid van vergaderruimtes.

Maak kennis met de ideale oplossing voor agile en lean teams!

Logitech MeetUp Videoconferentie camera

08/06/2017
door Admin Admin
Logitech MeetUp Videoconferentie camera met ingebouwde audio

De nieuwe MeetUp videoconferentie camera van Logitech is ontworpen voor kleine vergaderruimtes en teamruimtes.

Dankzij de 4K optiek en een gezichtsveld van 120° is elke zitplaats duidelijk zichtbaar.

De geïntegreerde audio maakt de MeetUp tot een all-in-one oplossing voor kleine meetingrooms en huddle rooms.

Via de optionele beugel is de MeetUp gemakkelijk te bevestigen onder het LED scherm in je vergaderzaal.

De Logitech MeetUp zorgt dat iedereen gehoord en gezien wordt.

Lancering Crestron Mercury

08/02/2017
door Admin Admin
Crestron Mercury

Crestron Mercury

Op ISE 2017 lanceerde Crestron de Mercury.

Door alle benodigde conferentiefuncties samen te brengen in één apparaat wordt je vergaderruimte veel efficiënter.

De Crestron Mercury stelt je in staat om samen te werken en content te delen, ongeacht jouw locatie. Uitzonderlijke full-duplex audio en HD video (optioneel) bieden een positieve en productieve ervaring voor alle deelnemers.

Geïntegreerde 'room scheduling' en contactenlijst halen het maximale uit je meetingroom.