8 redenen om voor laserbeamers te kiezen

17/09/2019
door Peter Jans

Laserprojectoren zijn nog steeds duurder dan de conventionele beamers met lamp, maar de kloof tussen deze 2 technologieën wordt alsmaar kleiner. De overstap maken wordt steeds meer de moeite waard.

Hieronder vind je de acht belangrijkste redenen waarom laser snel de enige manier van projecteren wordt en waarom wij denken dat het tijd is om over te stappen.

1. Geen vervanging van lamp meer

Gewone projectorlampen gaan hooguit een paar duizend uur mee. Behalve dat het een ongewenst gedoe is om deze lamp telkens te vervangen, kosten ze vaak meer dan 200,- Euro. Een kostenpost die gedurende de levensduur van de beamer kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag.

De duurzame lichtbron in onze laserprojectoren heeft een geschatte levensduur van 20.000 uur (afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden). Meestal betekent dit dat je de lichtbron bij normaal gebruik bijna tien jaar niet hoeft te vervangen.

2. Minder problemen & lagere TCO

Vrijwel geen onderhoud betekent geen uitvaltijd. Langere filtervervangingscycli houden de projector in topconditie.

Met laser leidt dit allemaal tot lagere kosten gedurende de hele levensduur in vergelijking met conventionele op lampen gebaseerde projectoren.

3. Beeld blijft helder zonder te vervagen

De lampbron in conventionele projectoren vervaagt na verloop van tijd, waardoor presentaties merkbaar zwakker en doffer worden naarmate de lamp ouder wordt.

Met een laserlichtbron geniet je van consistente helderheidsniveaus. Zo ziet elke presentatie er net zo helder en mooi uit als de vorige.

4. Instant aan/uit

De laserlichtbron gaat onmiddellijk aan en uit, in tegenstelling tot conventionele lampprojectoren die tijd nodig hebben om op te warmen en af te koelen.

Zo gaat er geen kostbare tijd meer verloren aan het begin van colleges of een belangrijke presentatie.

5. Installatie in iedere richting

De duurzame lichtbron in laserprojectoren stelt geen speciale installatievereisten. Monteer de projector zijwaarts, schuin of ondersteboven - zoals je zelf wilt.

6. Lager energieverbruik

Lasers staan erom bekend om meer licht te produceren met minder energie. Bij conventionele beamers gaat er meer licht verloren aan strooilicht.

7. 24/7 gebruik

Laserbeamers zijn ontworpen om te werken, wanneer en hoe lang je wilt. Je hoeft je nooit zorgen te maken over oververhitting van de beamer. Zelfs non-stop gebruik, de klok rond, is geen probleem.

8. Schoner en groener

In tegenstelling tot traditionele beamerlampen zit er in een laser lichtbron geen kwik. Hierdoor zijn laserprojectoren vriendelijker voor het milieu.

Naast het helpen van de planeet, zul je ook dankbaar zijn voor de welkome verlaging van de elektriciteitsrekening.