Hoeveel en welke microfoons heb ik nodig?

Het aantal en het type microfoons dat je nodig hebt voor een zakelijk evenement kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte van de locatie, het aantal sprekers en de aard van het evenement.

Catchbox tijdens event

Welke microfoons gebruiken wij?

 • Draadloze handheld-microfoons: Deze microfoons worden vaak gebruikt voor korte presentaties, toespraken en panelgesprekken. Ze zijn handig omdat sprekers ze snel kunnen doorgegeven aan de volgende. Ze kunnen ook gebruikt worden voor vragen vanuit het publiek.
 • Draadloze headset-microfoons: Deze microfoons worden om het hoofd van de spreker gedragen en zijn volledig handenvrij. Handig voor sprekers die veel bewegen en toch duidelijk verstaanbaar moeten zijn.
 • Catchbox: De Catchbox is een zachte, draadloze microfoon die je in het publiek kunt gooien om er mensen mee aan het woord te laten. De Catchbox maakt lezingen, conferenties en groepsbijeenkomsten leuker en daagt mensen uit om ideeën te delen en over onderwerpen te discussiëren.
 • Draadloze tafelmicrofoons: Deze microfoons worden vaak gebruikt bij vergaderingen en ronde tafelgesprekken. Ze staan op tafel en kunnen door meerdere mensen worden gedeeld.


Minder gebruikt maar soms leuk:

 • Ambient-microfoons: Deze microfoons worden gebruikt om algemeen omgevingsgeluid op te vangen en kunnen handig zijn om de sfeer van een evenement vast te leggen.


Dasspeldmicrofoons gebruiken wij niet in een live omgeving omdat deze zeer snel terugkoppeling (fluiten) veroorzaken.

Hoeveel en welke microfoons heb ik nodig voor mijn event?

Het aantal microfoons dat je nodig hebt voor een zakelijk evenement hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal sprekers en de aard van het evenement.

Zorg ervoor dat je voldoende microfoons hebt om alle sprekers duidelijk hoorbaar te maken en overweeg ook back-up microfoons voor het geval er een storing optreedt.

Hier zijn enkele overwegingen om te bepalen hoeveel headsetmicrofoons je nodig hebt:

 • Presentatoren en moderators: Als er presentatoren of moderators zijn die regelmatig het woord voeren of de sessie beheren, hebben ze een headsetmicrofoon nodig.
 • Aantal sprekers: Het meest voor de hand liggende criterium is het aantal sprekers dat langer dan 15 minuten spreekt. Deze hebben in principe een headsetmicrofoon nodig.
 • Parallelle sessies: Als je meerdere parallelle sessies of workshops hebt tijdens het evenement, moet je rekening houden met het aantal sprekers in elke sessie en ervoor zorgen dat elke spreker zijn eigen headsetmicrofoon heeft.
 • Publieksvragen: Als je verwacht dat het publiek vragen zal stellen via een microfoon, overweeg dan extra microfoons voor dit doel. Dit kunnen handheld-microfoons of een Catchbox zijn die jouw event leuker en interactiever maakt.
 • Onvoorziene omstandigheden: Het kan voorkomen dat je onverwachte wijzigingen hebt in de lijst met sprekers of dat er extra deelnemers zijn die microfoons nodig hebben. Houd wat flexibiliteit in je configuratie.


Om budgettaire redenen kan er vooral in het aantal headset microfoon gesnoeid worden, bijvoorbeeld door tijdens pauzes microfoons te wisselen tussen de sprekers.

Concreet heb je dus nodig:

 1. Een headset microfoon voor de host.
 2. Voor alle gelijktijdige sprekers en hun aansluitende sprekers telkens een headset microfoon.
 3. Min. 1 handmicrofoon of Catchbox voor vragen uit het publiek
 4. Een back-up headset en/of handmicrofoon voor het geval er technische problemen optreden of als een spreker onverwacht van microfoon moet wisselen of op het podium gevraagd wordt.

A&L Technics staat garant voor een naadloze geluidsbeleving, zodat jouw seminarie of bedrijfsevenement een groot succes wordt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat.

Samen maken we van jouw event een klinkend succes!