Audiovisuele installaties vergaderzalen

Optimaal vergaderen met het perfecte beeld en geluid

Projectieschermen, beamers, touchscreens, elektronische flipcharts, videoconferencing …

Vertrouw de volledige audiovisuele installatie van je vergaderzaal, auditorium, leslokaal, seminarieruimte … toe aan A&L Technics.

Projectiescherm, beamer, touchscreen, elektronische flipchart, geluidsinstallatie, video conferencing, microfoons …

Onze experts werken volledig op maat van jouw verwachtingen een technisch concept uit met het perfecte beeld en geluid.

De volledige installatie – indien gewenst met alle bekabeling netjes geïntegreerd – gebeurt door onze vakmensen.

We leveren je audiovisuele installatie volledig gebruiksklaar en perfect afgesteld op.

Altijd mee met de laatste technologieën

De mogelijkheden voor multimedia in vergaderzalen evolueren razendsnel.

Dankzij onze bevoorrechte en langlopende relaties met onze vaste leveranciers, is A&L Technics altijd mee met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Elke nieuwigheid wordt kritisch geëvalueerd op de potentiële meerwaarde voor opdrachtgevers.

Wanneer een nieuwe toepassing overtuigt en een toegevoegde waarde garandeert, integreren we deze innovatie graag in onze technische voorstellen.

Efficiënt vergaderen vereist betrouwbare vergaderinfrastructuur


Niets is zo dodelijk voor een vergadering dan een projectie die onscherpe of onleesbare beelden oplevert. Weinig zaken werken meer op de zenuwen dan een geluidsinstallatie die kraakt, piekt en af en toe zelfs wegvalt.

Een betrouwbare en flexibele audiovisuele installatie met het perfect beeld en geluid maakt onlosbaar deel uit van de noodzakelijke infrastructuur om efficiënt te vergaderen.

Betrek ons zo vroeg mogelijk bij de inrichting van je vergaderzaal

Ontwerp en installatie van de juiste audiovisuele installatie in elke vergaderruimte vormt de ultieme ambitie van A&L Technics.

Je kan ons zowel inschakelen voor nieuwbouw, renovatie als vervanging van installaties in bestaande ruimtes.

Betrek ons bij nieuwbouw- of renovatieprojecten zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces.

Zo profiteer je maximaal van onze expertise voor alle audiovisuele componenten.

In vijf stappen naar de perfecte audiovisuele installatie

Van een huddle room voor vier deelnemers tot en met een auditorium voor enkele honderden toeschouwers. A&L Technics garandeert voor elke soort van vergader- of meetingruimte een all-in service voor de audiovisuele installatie.

  1. Allereerst luisteren we nauwgezet naar de verwachtingen omtrent efficiënt vergaderen in jouw organisatie of bedrijf. Verder analyseren we ter plaatse de mogelijkheden en beperkingen van de ruimte. Tijdens deze eerste fase toetsen we eveneens de interesse af naar mogelijke nieuwe toepassingen die de efficiëntie van je vergaderingen zouden verhogen.
  2. Na de fase van de informatieverzameling werken we een technisch concept uit met de juiste geavanceerde digitale technologieën voor beeld en geluid.
  3. Bij goedkeuring van ons voorstel tekenen we het concept verder uit en vullen we het volledige technische plaatje in.
  4. De installatie gebeurt door eigen vakmensen. Indien gewenst nemen we ook de bekabeling op ons. Met het oog op een maximale betrouwbaarheid en lange levensduur gebruiken we uitsluitend toestellen van betrouwbare A-merken.
  5. We leveren de audiovisuele installatie gebruiksklaar en perfect afgesteld op. De volledige installatie – inclusief bekabeling indien gewenst – gebeurt door onze vaste vakmensen.

Integratie van video conferencing in je vergaderzaal

Videoconferentie met AMX Acendo Vibe

Door het uitsparen van tijdrovende verplaatsingen voor een vergadering, win je dankzij video conferencing heel wat kostbare uren én efficiëntie.

De tijd dat video conferencing bestond uit omvangrijke dedicated installaties, ligt al even achter ons. Kwaliteitsvolle video conferencing kan mits de installatie van één of enkele compacte camera’s – al dan niet met regiefunctie - eenvoudig en discreet geïntegreerd worden in iedere vergaderzaal. Ook deze integratie nemen we graag voor onze rekening.

Deze camera’s functioneren via je laptop, tablet of smartphone perfect in samenspel met allerlei laagdrempelige online video conferencing toepassingen zoals Google Hangouts, Skype for Business of Microsoft Lync. We helpen je hiervoor graag op weg.

Ons stokpaardje? Alle bekabeling netjes weggewerkt


Uiteraard moet je audiovisuele installatie in de eerste plaats een perfect beeld en feilloos geluid opleveren. Daarnaast wil het oog ook wat.

Zowel voor het beeldscherm, de beamer als de bekabeling kiezen we – afhankelijk van de technische haalbaarheid – voor geïntegreerde oplossingen. Zo werken we alle kabels steeds netjes weg.

Voor iedere situatie zoeken we op maat naar een gepaste oplossing, al dan niet in samenspraak met je eigen elektriciens.

De nieuwste trends en mogelijkheden

AMX Roombooking system

Ontdek hier enkele van de nieuwste mogelijkheden die we graag integreren in jouw vergaderruimte of bedrijfsomgeving:

Wil je meer weten?

Wij sturen jouw graag een folder of maken graag een offerte