Epson kondigt LightScene EV-100 accentverlichtingsprojector aan

06/02/2018
door Admin Admin
Epson LightScene EV-100

Het in de omgeving opgaande design van de LightScene EV-100 past perfect bij displays en tentoonstellingen en biedt eenvoudige installatie en bediening

Epson heeft de LightScene EV-100-reeks aangekondigd. Dit is een nieuw type projector dat de aanwezigheid van het bedrijf in de signage- en verlichtingssector uitbreidt. De 2000 lumen WXGA EV-100, met zijn strakke, onopvallende design, is verkrijgbaar in zwart of wit en is gemaakt om op te gaan in de achtergrond. Dit apparaat kan worden gebruikt als projector of als spotlight zonder de aandacht van de toeschouwers van het onderwerp af te leiden.

Het onopvallende ontwerp van de LightScene EV-100 is ideaal voor zorgvuldig samengestelde visuele omgevingen zoals showrooms in de retail, etalagedisplay in winkels, museumtentoonstellingen en kunstinstallaties, waarbij minimale visuele wirwar van cruciaal belang is. Het apparaat kan worden gebruikt voor het verstrekken van informatie, het projecteren van bewegende patronen en zelfs voor video mapping op kleine objecten.

Leon Mclean, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'de LightScene EV-100 is de eerste uitvoering van een volledig nieuw type projector voor Epson en een fantastische toevoeging aan onze reeks van lasersignage-oplossingen. Ik ben heel tevreden met een ontwerp dat zowel stijlvol als visueel onopvallend is, zonder afbreuk te doen aan prestaties, veelzijdigheid of betrouwbaarheid.'

De flexibele lasertechnologie van Epson biedt de EV-100 een enorme verscheidenheid aan opties voor bevestiging: het apparaat kan projecteren vanuit elke hoek en kan aan het plafond, staand of aan een verlichtingstrack¹ worden gemonteerd, allemaal zonder specialistische installaties of instellingen. Het kan ook staande beelden projecteren, terwijl meerdere eenheden edge blending kunnen bieden voor grotere displays.

De LightScene EV-100 wordt geleverd met Epson Projector Content Manager-software, waarmee eenvoudig een of meerdere afspeellijsten kunnen worden geladen via SD-kaart en kunnen worden vervangen met behulp van een afstandsbediening door medewerkers, zonder dat hierbij een computer nodig is. De software stelt u tevens in staat overlay-effecten toe te voegen, waaronder kleur- en vormfilters, waardoor getinte en onregelmatige gevormde beelden mogelijk worden, en bovendien afspeellijsten, tijdschema's en aangepaste filters te maken en bewerken.

Net als bij alle laserprojectoren van Epson, biedt de EV-100 beproefde betrouwbaarheid van zorgeloos installeren en gebruiken, met een verzegelde filterloze structuur om de stofbestendigheid te vergroten en een vijfjarige garantie van 20.000 uur.

De LightScene EV-100 is beschikbaar vanaf juni 2018.